Barion Pixel

3. Demokratikus Nevelés Konferencia

A tanulás felszabadítása

Fedezzük fel szakértőkkel és tapasztalt pedagógusokkal, hogy a megfelelő módszerek – mint például a konfliktusmegoldás, az iskolai önkormányzat és a tanulás közös tervezése – hogyan alakíthatják át az iskolai környezetet!

Jó gyakorlatok, jó elméletek, jó beszélgetések

konferencia

Van-e kiút az intézményi nevelés válságából?

A tanulás felszabadítása című konferencia a demokratikus nevelést helyezi a középpontba, mint lehetséges megoldást az intézményi nevelés válságára. A konferencia előadásain és műhelyein arról lesz szó, hogy hogyan lehet az iskolákat demokratikusabbá és eredményesebbé tenni, nagyobb hangsúlyt helyezve a tanulás közös megtervezésére, nyílt konfliktusmegoldásra és valódi önkormányzatra.

A konferencia olyan előadókat vonultat fel, mint Ritók Nóra és Lucy Stephens, a londoni New School igazgatója, akik megosztják tapasztalataikat és elméleteiket a demokratikus nevelés terén, bemutatva, hogy az milyen pozitív változásokat hozhat az iskolákban, bölcsődékben és családokban egyaránt. Ez a megközelítés új perspektívákat nyit a tanulás és az oktatás megújítására, és lehetőséget ad a résztvevőknek arra, hogy megvitassák és továbbfejlesszék a demokratikus nevelés gyakorlatát.

Az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar és a Demokratikus Nevelésért és Tanulásért Közhasznú Egyesület által szervezett esemény így nem csupán elméleti kereteket kínál, hanem konkrét jó gyakorlatok megosztására és inspiráló beszélgetésekre is lehetőséget ad, ezáltal is segítve az intézményi nevelés megújítását.

Mi lesz a program?

előadások

Az előadások demokratikus nevelési innovációkat és gyakorlatokat tárnak fel, új utakat nyitva az oktatásban.

műhelymunka

Gyakorlati tapasztalatcsere és eszközök a demokratikus nevelés megvalósításához

szünetek

Az egyik legfontosabb esemény egy konferencián a szünet, ahol kapcsolatokat köthetünk egymással.

iskolagyűlés

Hagyományainknak megfelelően össze is ülünk mindazokkal, akik maradnak a nap végéig.

Előadóink

Ritók Nóra

az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

dr. Gyarmathy Éva

Dr. Gyarmathy Éva

lélektani szakíró, pszichológus, a magyarországi Diszlexia Központ és az SNI Tehetségeket Segítő Tanács megalapítója.

Bas Rosenbrand

Bas Rosenbrand

a leideni (Hollandia) Alkalmazott Tudományok Egyetemén folyó alternatív pedagógusképző program egyik alapítója.

Lucy Stephens

Lucy Stephens

The New School, London alapítója és igazgatója.

További előadóink: Novák Jula, a Magyarországi Dúlák Egyesületének alapító tagja; Ördög Dalma, a kecskeméti Gyermekliget alternatív iskola tanára; Váczi Dorka és Galambos Attila, az #Ujpedagógia alapítói; Knausz Imre, oktatáskutató, és még sokan mások…..

Milyen kérdésekre keresünk válaszokat?

Mi kell a jó élethez, óvodához, iskolához?

A jó élethez, óvodához és iskolához szükséges, hogy a demokratikus nevelési elveket helyezzük előtérbe. Ez magában foglalja a tanulási folyamatok közös megtervezését, a nyílt és őszinte kommunikációt a konfliktusok megoldásában, valamint a diákok és tanárok közötti valódi önkormányzati rendszer kialakítását. A demokratikus nevelés lehetővé teszi, hogy a tanulás ne csak kötelező feladat legyen, hanem értelmes és örömteli tevékenység, amely elősegíti az egyéni fejlődést és a közösségi értékek erősítését. Az ilyen típusú oktatási környezet nemcsak a tudás megszerzését teszi lehetővé, hanem hozzájárul az egyének teljes körű személyiségfejlődéséhez is.

Hogyan a legjobb a világba érkezni?

A legjobb a világba úgy érkezni, hogy olyan környezet fogad, amely a demokratikus nevelési elveken alapul. Ez azt jelenti, hogy már a legkorábbi évektől kezdve a gyermek aktív résztvevője a saját tanulási folyamatának, a véleményét meghallgatják, és beleszólása van a döntésekbe. Egy ilyen környezet tiszteletben tartja az egyéni igényeket és képességeket, elősegíti az önkifejezést és az önszabályozást, támogatja a nyílt kommunikációt és konfliktusmegoldást. A pozitív, támogató közösség biztosítja az érzelmi biztonságot, és ösztönzi a kreativitást, lehetővé téve a gyermek számára, hogy optimálisan fejlődjön, és felfedezze a világot.

Milyen a jó óvoda?

A jó óvoda olyan hely, ahol a demokratikus nevelés elvei érvényesülnek: minden gyermek egyedülálló személyiségként kap figyelmet, a pedagógusok a tanulási folyamat közös tervezésével, a gyerekek érdeklődésén és képességein alapuló tevékenységekkel támogatják a fejlődésüket. A nyílt kommunikáció és az együttműködésen alapuló konfliktusmegoldás elősegíti a bizalom és az összetartozás érzését. Az óvoda biztonságos és inspiráló környezetet nyújt, ahol a gyerekek szabadon fedezhetik fel a világot, kísérletezhetnek és tanulhatnak saját tempójukban, miközben támogatást és bátorítást kapnak ahhoz, hogy önállóbbá váljanak, és megtanuljanak közösségben élni.

Visszajelzések korábbi konferenciáinkról

Az újító szellemiség! A tenni akarás! A hajlandóság a változásra! Az emberségesség! Köszönöm az élményt! Lényegében nem változtatnék semmin. Voltaképpen csak javaslatot szeretnék tenni, mégpedig: Legyen még sok-sok ilyen újító szellemű előadás/kezdeményezés/gyakorlat!
egy hallgató
Rengeteg új szemlélettel, felfogással ismerkedtem meg, ami segít, hogy nyitottabb és körültekintőbb legyek ezentúl.
résztvevő
Fantasztikusak voltak, sokat tanultam. Több mindent megértettem. Más szemszögből mutatott be dolgokat, ami nagyon tetszett, mert ilyen téren szeretnék nyitni.
résztvevő
Jó volt látni, hogy mennyire elkötelezettek a szervezők és előadók a változás és fejlődés iránt. A konferencia egy valódi közösségi élmény volt, ahol megoszthattuk egymással gondolatainkat és inspirálódhattunk.
résztvevő

Kik a szervezők?

A 3. Demokratikus Nevelés Konferenciát közösen szervezi a Demokratikus Nevelésért és Tanulásért Egyesület és az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy terjesszük a demokratikus nevelési elveit.  Az Egyesület az oktatás és nevelés innovatív módszereinek népszerűsítésére törekszik, míg az ELTE Kar szakmai tudásával és oktatási tapasztalatával támogatja a konferencia céljait.

körbeszélgetés

A legfontosabb információk

Jelentkezési lap

Jegyek
Db
Ár
Konferencia 2024 - Earlybird1
+
7500 Ft

Számlázási adatok

További információk

A rendelés tartalma

Termék Részösszeg
Konferencia 2024 - Earlybird  × 1 7500 Ft
Részösszeg 7500 Ft
Összeg 7500 Ft
  • Fizetés közvetlenül a bankszámlánkra. A megjegyzés rovatban tüntessük fel a rendelésszámot. A kiszállítás az összeg beérkezését követően történik.

A személyes adatokat a rendelés feldolgozásához, a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához és más célokra használjuk, melyeket az Adatkezelési tájékoztató tartalmaz.

Miért jó részt venni a konferencián?

Ha hiszel abban, hogy az oktatásnak nemcsak tudást, hanem életre szóló értékeket is kell közvetítenie, akkor érdemes eljönnöd a 3. Demokratikus Nevelés Konferenciára. Lehetőséget kapsz arra, hogy megismerd és megvitasd a demokratikus nevelés módszereit, ösztönzést kapj az előadóktól, műhelytartóktól  és a többi résztvevőtől, valamint hálózatot építhess a hasonlóan gondolkodó résztvevőkkel és szakemberekkel. Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy részese legyél egy jobb oktatási rendszert formáló közösségnek!

(Visited 436 times, 9 visits today)