Barion Pixel

3. DEMOKRATIKUS NEVELÉS KONFERENCIA

nap
óra
perc
mperc
Keresés
Close this search box.
Csuporné Tóth Ágnes

Csuporné Tóth Ágnes

Új utak keresése. A BMM módszer bevezetése, alkalmazása óvodánkban
image_pdfimage_print

Óvodapedagógus és fejlesztőpedagógus a Móricz Zsigmond Görögkatolikus Óvoda és Kéttannyelvű Általános Iskola Pátyodi Dr. Antall József Tagintézményében.

36 éve dolgozom a pályán. Nagyon meghatározó állomása pedagógushivatásomnak, amikor 2014-ben megismertem Béres Marcsit és a BMM módszert. Azóta már több képzésén is részt vehettem. Mindig is érdekelt a reformpedagógia. Fontosnak tartottam a differenciálást pedagógiai tevékenységem során, ami nemcsak a képesség szerinti fejlesztést jelenti, hanem az egyes gyermekhez vezető út megtalálását, az egyénre szabott törődés valóra váltását. 2020-ban a pátyodi Görögkatolikus Óvodában a Görögkatolikus Egyháztól és Pátyod Község Önkormányzatától, polgármesterétől kaptam támogatást ahhoz, hogy ezt a módszert – mint alternatív szakmai arculatot – beépíthessem Pedagógiai Programunkba, és megvásároljuk Béres Marcsitól az eszközeit a hozzá tartozó bútorokkal. „Ebben a módszerben harmóniában van a szabadság és a biztonságot jelentő, jól felépített szabályrendszer, mellyel egy kis nyugalmat szeretnénk biztosítani a gyerekeknek a mai feszült, felbolydult, túlkövetelő és gyakran kudarcos világban.”

Negyedik éve alkalmazom az óvodában a BMM módszert és eszközöket. Ahhoz, hogy ezt meg tudjam valósítani, megfelelő feltételeket kellett biztosítani. Teljesen MÁSSÁ kellett varázsolni a csoportszobát. Béres Marcsival, az ő szakmai segítségével kezdtem neki ennek a megújulásnak a BMM alapelvek mentén, melynek részleteire majd az előadásban térek ki bővebben.

„Én hiszem, hogy gyermeket csak úgy lehet nevelni, ha az ember megtiszteli azzal, hogy komolyan veszi.” ( Szabó Magda)

(Visited 103 times, 1 visits today)

További előadások, előadók

Lucy Stephens

Lucy Stephens

Explore the learning framework that has evolved from the work of The New School

Bas Rosenbrand

Bas Rosenbrand

Stages of children’s development, from conception to adulthood

Kérd a konferencia értesítőjét!