Barion Pixel

3. DEMOKRATIKUS NEVELÉS KONFERENCIA

nap
óra
perc
mperc
Keresés
Close this search box.

1%

A 2011-ben alakult Demokratikus Nevelésért és Tanulásért Egyesület támogatja azokat a törekvéseket, amelyek hangsúlyozzák egy iskolai önkormányzat létrehozását, amelyben tanárok és tanulók közösen döntenek arról, hogy miként alakuljon az iskolában a mindennapi élet. Ennek részleteit elemezzük, hozunk működő példákat az országon kívül és belül. 2018-ban és 2019-ben nemzetközi konferenciákat szerveztünk a témában az ELTE-Tanár és Tanítóképző Karával. Működtetjük az egyesületi honlapot, amely információt nyújt tevekénységünkről és az ilyen önkormányzatok elméletéről és gyakorlatáról. Értékeink az egyenlőség, autonómia, együttműködés, cselekvőképesség és hitelesség.

1%

Hogy hova fog fejlődni az egyesület, azt még mi sem tudjuk. Vannak vízióink, vágyaink, álmaink és mindenki azt teszi hozzá a munkához, amit tud és szeretne. Közgyűléseinken családias beszélgetések közepette bátorítjuk és inspiráljuk egymást arra, hogy elhiggyük, a demokratikus nevelés és oktatás az, ami normális. És hogy mindennek a sok álomnak egyszer be is kell következnie. Lehet, hogy az első családtagunk az unokánk lesz, akit majd egy ilyen iskolába viszünk egy bizonyos szeptember elsején… De nem csüggedünk, kivárjuk.

Egyesületünk részt vesz a hazai oktatás javítására törekvő mozgalmakban. Terveinkben szerepel egy képzés elindítása is, melyben a demokratikus iskolák működtetésének mikéntjét szeretnénk megmutatni. Továbbra is népszerűsítjük a demokratikus nevelést és oktatást. A demokratikus iskolák legfontosabb szervéről, a gyűlésről részletes kiskátét állítottunk össze.

Mint minden egyesületnek, nekünk is szükségeltetik némi pénzmag a puszta létezéshez is. Ezért kérünk, ha egyetértesz céljainkkal, adományozd adód 1%-át a Demokratikus Nevelésért és Tanulásért Közhasznú Egyesület javára.

Adószámunk:18506082-1-13

Köszönjük támogatásod!

Ha van kedved belépni, szeretettel várunk egyesületünk tagjainak sorában. Belépni itt lehet.

(Visited 167 times, 1 visits today)