Barion Pixel

3. DEMOKRATIKUS NEVELÉS KONFERENCIA

nap
óra
perc
mperc
Keresés
Close this search box.

John Holt: Túlélés vagy tanulás? – Pódiumbeszélgetés

podium
image_pdfimage_print

Pódiumbeszélgetés – 2023. április 22-én, a Demokratikus Nevelésért Egyesület közgyűlésén

John Holt amerikai tanár először 1964-ben megjelent könyve egyszer már elért Magyarországra 1991-ben. Ekkor a Gondolat Kiadó gondozásában jelent meg a könyv, annak eredeti, 1964-ben megjelent formájában. John Holt azonban majdnem 20 évvel később úgy gondolta, hogy érdemes kiegészíteni, amit korábban írt, és megjegyzéseit beillesztette a könyvbe, amely így jóval bővebb és – ami legalább olyan fontos – jóval alaposabb diagnózist adott mindarról, ami az általa ismert iskolákban történt és történik. Az Oriold Kiadó segítségével most ezeket a kiegészítéseket is átadjuk a magyar olvasóknak.

Úgy gondoltuk, hárman elmeséljük különböző élményeinket a könyvről, és persze a magyar iskolákról is. Időközben a könyv meg is jelent, és kapható is online és a könyvesboltokban.

Résztvevők:

  • Juhász Vera
  • Galambos Attila
  • Fóti Péter

Kapcsolódó oldalak:

(Visited 102 times, 1 visits today)
Picture of Fóti Péter

Fóti Péter

Szerkesztő

Hasonló cikkek

KÖZGYŰLÉS 2024 május 12. 17, ill 18 óra

Közgyűlési meghívó Az Egyesület 2024. május 12-én, vasárnap este 17 órától tartja éves közgyűlését. Amennyiben a közgyűlés nem határozatképes a jelenlévők alacsony száma miatt, a megismételt közgyűlésre 18 órakor kerül sor. amely az eredeti közgyűlés napirendi pontjaiban a megjelentek számától

Tovább olvasom »