Barion Pixel

3. DEMOKRATIKUS NEVELÉS KONFERENCIA

nap
óra
perc
mperc
Keresés
Close this search box.

Egyesületi közgyűlés 2015. április 11-én, Budapesten

image_pdfimage_print

Közgyűlés, 2015.04.11.

1. Bemutatkozások, Jelenléti ív aláírása

2. Napirendi pontok ismertetése

1.     Alapszabály módosítás

2.     Stratégiai terv és beszámoló

3.     Fund Raising kérdéskör

4.     Demokratikus tanulóközösségek lista

5.     Tanulói Jogok Nyilatkozata

6.     Dartington Hall iskola ismertetése

7.     Belső erőforrások elosztás

8.     Kürt Alapítványi Gimnázium bemutatása

A Napirendi pontok ismertetése után a résztvevők javasolják a 2., 3. és 7. pont összevonását, illetve 2 új elem felvételét a pontok közé: Béres Mária Montessori Módszerének ismertetését, valamint a hasonló gondolkodású egyesületekkel és civil szervezetekkel való kapcsolatfelvétel szükségességét.

Jelenlévők elfogadják a javaslatokat, azok sorrendjét.

Az Egyesület elnöke ismerteti a jelenlévő tagokkal, hogy a közgyűlés nem határozatképes (jelenlévő tagok alacsony létszáma miatt), így kihirdeti az új közgyűlés időpontját, majd szünetet rendel el.

3. Szünet

4.  Az Elnök a megismételt közgyűlés résztvevői előtt ismerteti az alapszabály módosítás okait a megváltozott Egyesületi Törvényre hivatkozva. Jelenlévők egyhangúlag megszavazzák a módosító javaslatot.

5. Stratégiai terv megbeszélése. Jelenlévők javasolják, hogy a nagy volumenű, komoly erőforrásokra igényt tartó elképzelések helyett aktuálisan felmerülő feladatokra/problémákra koncentráló „akciócsoportok” jöjjenek létre a közösség valódi és vállalható képességei/lehetőségei alapján.

Ezt jelenlévők egyhangúlag elfogadják és az alábbi csoportok létrehozását javasolják:

1.     John Holt: Iskolai kudarcok könyvének kiadása

2.     Tréning/Képzés szervezése – akkreditáció lehetősége, annak nehézségei

3.     Információs Központ létrehozása – kézikönyv, jogi segítségnyújtás, internetes oldal

4.     Pénzügyi forrásteremtés

5.     Fordítások

6.     Menedzser-Marketing csoport létrehozása

7.     Tábor szervezése

6. Crowdsourcing fogalmának ismertetése. Az egyesület jelenlévő tagjai egyetértenek abban, hogy forrásokat teremtsenek egyéni célok támogatására belső pályázati rendszeren keresztül. Ezt a javaslatot egyhangúlag elfogadják a jelenlévők. Virágh Szabolcs beszámol az előző évek EUDEC konferenciáiról és az egyesület anyagi támogatását kéri az idei részvételi díj költségeihez, illetve vállalja, hogy a konferenciáról írásos beszámolót készít.

7. Szünet

8. Fund Raising. Hámori Zsolt vállalja, hogy az egyesületi tagokkal ismerteti az FR módszerét, közös gondolkodást indít el a témában ( pl: adó 1%-ának nyilvánossá tétele, adok.hu, tagdíj emelése).

9. Demokratikus tanulóközösségek listája

10. Tanulói Jogok Nyilatkozata. A nyilatkozat elfogadására Gyetvai Viktor, a Független Diákparlament elnöke kéri az egyesületet. A tagok – bizonyos módosítási javaslatok mellett – támogatják a nyilatkozatot.

11. Dartington Hall iskola ismertetése. Fóti Péter rövid beszámolója a Bill Curry vezette iskoláról (Neil és Curry elveinek ütköztetése, az iskola 1987-es bezárása után utódja a Sands School), majd a bécsi demokratikus iskoláról, ahol Misi fia tanul (szülői feladatvállalás a mindennapokban, mint az oktatási költségek csökkentésének egyik módja; iskolagyűlés működése).

12. Kürt Alapítványi Gimnázium bemutatása, Virágh Szabolcs beszámolója (Pedagógiai Program http://www.kag.hu/page/pedag%C3%B3giai-program, Kürttanács http://www.kag.hu/page/k%C3%BCrttan%C3%A1cs)

13. Béres Mária módszerének bemutatása, Kosztel Krisztina beszámolója

14. Az Elnök berekeszti a közgyűlést.

Egyesületi közgyűlés 2015. április 11-án, Budapesten

(Visited 3 times, 1 visits today)
Picture of Fóti Péter

Fóti Péter

Szerkesztő

Hasonló cikkek