Béres Mária Montessori

Szívből ajánljuk Béres Mária előadását, arról, hogy hogyan tanítja a rábízott értelmileg akadályozott gyerekeket. Módszerét, a Béres Mária Montessori-módszert, használják már bölcsődében, óvodában, gyógypedagógiai intézményekben, és normál általános iskolában is.

Béres Marcsi saját honlapja: www. mastakarok.hu

Olvasói megjegyzések:

“Volt egyszer egy olyan ellenőrzésem, hogy minden gyerek a földön, s bejöttek, megkérdezték, milyen óra van? – Hát, mondom, pillanat, megnézem, mert nem tudom.” Minden tiszteletem Béres Máriáé!!

“Gratulálok! Ilyen pedagógus a következő 25 évben nem lesz a pályán! Ezt tették tönkre!”

“A 6. percre ugrottam s pont egy kulcsmondatot kaptam el: “Én úgy gondolom, hogy tiszteletben kellene tartanunk annyira a gyerek kívánságait, hogy szabad utat engedünk neki, hagyjuk, hogy Ő fedezze fel a világot.” Azt hiszem végighallgatom!”

“Van mikor egy hétig csak matekozunk, fél 8-tól 12-ig, s egyszerűen nem únják meg…” – Annyira jó ilyeneket hallani!!!

(Visited 6 times, 1 visits today)
Fóti Péter

Fóti Péter

A demokratikus nevelés elkötelezett szószólója

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin

Hasonló cikkek

Közgyűlés

Egyesületi Közgyűlés 2022 október 8-án szombaton 10.00-kor

személyes és online Helyszín: Budapest 1022 Herman Ottó út 27/a. I.em. 4. Szeretettel meghívunk minden egyesületi tagot és szimpatizánst! A közgyűlés nyilvános, bárki jöhet, és bárki tehet javaslatot napirendre. Napirendi javaslatok eddig: Napirend: Közgyűlés tisztségviselőinek megválasztása (levezető, jkv-vezető, hitelesítők, stb.) Napirend összeállítása

Tovább olvasom »

Kapriole:szabad, demokratikus iskola

(részletek az iskola bemutakozó füzetéből) fordította: Felvidéki Szilvia Az 1997 óta államilag engedélyezett  Kapriole egyike a Németországban működő kb. 1oo demokratikus iskolának. Mintegy 15o diákjával az egyik legnagyobbnak számít a Szabad Alternatív Iskolák Szövetségének (BFAS) egymással összefogásban álló intézményei közül.

Tovább olvasom »