Demokratikus Nevelés online továbbképzés

A Neteducatio pedagógus továbbképzésre alapult szervezet irja magáról:

Nálunk mindent megtalál, ami egy pedagógus életét könnyebbé, eredményesebbé teszi:

  • könnyen, gyorsan elvégezhető távoktatásos továbbképzések
  • a pedagógus könyvespolcáról nélkülözhetetlen szakmai kiadványok
  • portfólió készítésben, tanfelügyeleti ellenőrzésre felkészítő online anyagok

Az ajánlatok között található a Demokratikus nevelés az iskolában cimü továbbképzés is, amit a Neteuducatio (és egyesületünk tagja) munkatársa Váczi Dorottya fejlesztett ki. Ö ezzel a szöveggel ajánlja a képzést:

“Nem a gyerekeket kell az iskolához szabni, hanem az iskolát a gyerekekhez: Ez teszi ugyanis lehetővé, hogy mindenki szabadon kibontakoztathassa önmagát, a maga és a társadalom lehető legnagyobb hasznára.„

A demokratikus nevelési elvek alkalmazásával a tanulási tevékenységek és módszerek kiválasztása nem nyomja egyedül az Ön vállát, igazi csapatmunka lesz a tanítás minden perce. A demokratikus nevelés nem más, mint a szabadságra nevelés, a gyermekkor tisztelete és értékelése, a hatékony tanulási formák kidolgozása. Ebben próbálunk Önnek segítő kezet nyújtani, hogy a sokszor túlszabályozott iskolai közegben is meg tudja teremteni a bizalmi légkört, a fejlődés és kibontakozás lehetőségét, és képes legyen másokat tisztelő, toleráns, érdekeiért kiállni képes felnőtteket nevelni, akik szeretettel gondolnak majd vissza az együtt töltött évekre.

Képzésünkben bemutatjuk Önnek, milyen előnyökkel járhat egy gyermek fejlődésében, ha a demokratikus nevelési stílust alkalmazzuk, és hogyan érvényesülhet egy demokratikus felnőtt a társadalomban vagy a munkaerőpiacon. Mindezt természetesen számtalan gyakorlati ötlettel és letölthető anyaggal tesszük még praktikusabbá.

A továbbképzés ára: 32 900 Ft. Május 31-ig az egyesületünk tagjai 15000 Ft-ért végezhetik el a tréninget. (Az egyesületbe itt léphetsz be!)

A képzésröl a további részletek itt találhatók: Demokratikus nevelés az iskolában – továbbképzés pedagógusok számára – 30 óra, 30 kredit

Kapcsolódó linkek az egyesületünk honlapján:

(Visited 13 times, 1 visits today)
Fóti Péter

Fóti Péter

A demokratikus nevelés elkötelezett szószólója

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin

Hasonló cikkek

Közgyűlés

Egyesületi Közgyűlés 2022 október 8-án szombaton 10.00-kor

személyes és online Helyszín: Budapest 1022 Herman Ottó út 27/a. I.em. 4. Szeretettel meghívunk minden egyesületi tagot és szimpatizánst! A közgyűlés nyilvános, bárki jöhet, és bárki tehet javaslatot napirendre. Napirendi javaslatok eddig: Napirend: Közgyűlés tisztségviselőinek megválasztása (levezető, jkv-vezető, hitelesítők, stb.) Napirend összeállítása

Tovább olvasom »

Kapriole:szabad, demokratikus iskola

(részletek az iskola bemutakozó füzetéből) fordította: Felvidéki Szilvia Az 1997 óta államilag engedélyezett  Kapriole egyike a Németországban működő kb. 1oo demokratikus iskolának. Mintegy 15o diákjával az egyik legnagyobbnak számít a Szabad Alternatív Iskolák Szövetségének (BFAS) egymással összefogásban álló intézményei közül.

Tovább olvasom »