Horizont Iskola

Horizont Iskola – Egerszalók

Egy demokratikus, szabad iskolát építünk, ahová diákok és tanárok is örömmel járnak, a tanulás pedig nem kényszer, hanem életre szóló élmény.

 

Tudjuk, hogy ma már nem elég lexikális tudással ellátni a gyerekeket, amit általában csak a számonkérésig tudnak, hanem gyakorlati készségeket kell fejlesztenünk, melyek segítik őket kitűzni és elérni céljaikat az életben.

 

Ehhez új típusú iskolára van szükség, amelyben a diákok demokratikus alapelvek szerint, közösen hozott szabályok mentén, az érdeklődésüknek és képességeiknek megfelelően, egyéni ütemben, szabadon tanulhatnak.

 

Pegagógiai programunk itt olvasható!

 

http://www.horizontiskola.hu/

(Visited 5 times, 1 visits today)
Fóti Péter

Fóti Péter

A demokratikus nevelés elkötelezett szószólója

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin

Hasonló cikkek

Közgyűlés

Egyesületi Közgyűlés 2022 október 8-án szombaton 10.00-kor

személyes és online Helyszín: Budapest 1022 Herman Ottó út 27/a. I.em. 4. Szeretettel meghívunk minden egyesületi tagot és szimpatizánst! A közgyűlés nyilvános, bárki jöhet, és bárki tehet javaslatot napirendre. Napirendi javaslatok eddig: Napirend: Közgyűlés tisztségviselőinek megválasztása (levezető, jkv-vezető, hitelesítők, stb.) Napirend összeállítása

Tovább olvasom »

Kapriole:szabad, demokratikus iskola

(részletek az iskola bemutakozó füzetéből) fordította: Felvidéki Szilvia Az 1997 óta államilag engedélyezett  Kapriole egyike a Németországban működő kb. 1oo demokratikus iskolának. Mintegy 15o diákjával az egyik legnagyobbnak számít a Szabad Alternatív Iskolák Szövetségének (BFAS) egymással összefogásban álló intézményei közül.

Tovább olvasom »